Er zitten er enkele tussen die je allicht niet zag aankomen…

De Britse autoverzekeraar By Miles bekeek de statistieken van het Ministry of Transport, en trok daaruit conclusies. Zij bekeken van de ‘nieuwe’ auto’s (minstens drie, maximaal vijf jaar oud) welke exemplaren naar de keuring geweest waren, en welke daarvan van de eerste keer niet goedgekeurd werden. Om een beetje betrouwbare resultaten te krijgen, namen ze enkel die auto’s op in hun statistieken, die meer dan tienduizend keer gekeurd werden.

We zullen beginnen met het goede nieuws. De Honda Jazz bleek daaruit de meest betrouwbare auto. Slechts 4,6 procent van de Jazz’jes moest nog eens terug voor een herkeuring. Op de tweede plek staat de Honda CR-V, op de derde plek de Toyota Prius, op de vierde plek een Mercedes GLA en op de vijfde plaats een Toyota RAV4.

De grootste miserie op wielen blijkt de Renault Mégane. Maar liefst 21,9 procent daarvan geraakte van de eerste keer niet door de technische keuring. Op twee staat de Citroën DS3, de Renault Clio vervolledigt de top drie. De nummer vier zal allicht menig man/vrouw/x verbazen: de o zo degelijke Volvo V40. Op de vijfde plek staat de Vauxhall (Opel) Insignia.

Tot zover de modellen. Ook van de automerken werden statistieken gemaakt. Het meest betrouwbare merk bleek Lexus, gevolgd door Honda, Porsche, MINI en Suzuki.

De minst betrouwbare merken? Renault, gevolgd door Citroën, Dacia (het ‘budgetmerk’ van Renault), Vauxhall (Opel) en, jawel, Volvo.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.