Dit zijn de tien gevaarlijkste en meest verraderlijke wegen (video)

Goed nieuws! Het valt allemaal nog wel mee met onze wegen. Volgens onderstaand filmpje zult u de meest gevaarlijk wegen buiten onze landsgrenzen vinden.

Sommige wegen zien er op het eerste gezicht nog best veilig uit, maar schijn bedriegt. De video zet voor u de gevaarlijkste en meest verraderlijke wegen op een rijtje. Zo is uiterste concentratie nodig om levend van de Zojila Pass in de Himalaya  af te komen. Transfagarasan is dan weer een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De baan is negentig kilometer lang en loopt door en over het Fagaras-gebergte in Roemenië. Volgens de mannen van Top Gear is het de beste weg ter wereld. Het is maar hoe u het bekijkt natuurlijk.

Guoliang tunnel, gelegen op een bergtop in het Chinese Taihang-gebergte, werd door dertien inwoners gegraven omdat de overheid er niet zelf aan begon. Ze werkten 5 jaar lang om de 1.200 meter lange tunnel aan te leggen. De tunnel is ongeveer 5 meter hoog en 4 meter breed, net breed genoeg om twee voertuigen elkaar te kunnen laten kruisen. U zoekt iets dichter bij huis? De Col de la Bonette is een 2.715 meter hoge bergpas in de Franse Alpen.

In onderstaand filmpje ontdekt u de volledig top tien van de gevaarlijkste wegen. Hebt u met gevaar voor eigen leven al over één van deze wegen gereden?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More