Denemarken staat wat gendergelijkheid betreft op tweede plaats van alle EU-landen, en Deense vrouwen zijn volgens recente onderzoeken de gelukkigste vrouwen ter wereld

Als alle vrouwelijke inwoners van Denemarken eruit zien als de prachtige vrouwen hier beneden is er ook weinig reden tot klagen. En met alleen maar mooie vrouwen in de buurt, kan het geluksgevoel van de Deense mannen alleen maar stijgen. Nochtans, in Denemarken is een op de tien baby’s die via een donor werden verwerkt, het kind van een alleenstaande moeder omdat veel mannen zich nog niet klaar voelen voor het vaderschap.

10. Mia Rosing

Deze mooie Deense won als de 15-jarige de Elite Model Look Copenhagen in 1998 en vanaf toen ging de bal aan het rollen. Of moeten we zeggen: het model aan het catwalken? Een vaste waarde in modeshows van Lanvin, Marc Jacobs en Christian Dior tijdens de jaren 2000 en ook al meerdere keren de cover mogen sieren van Elle, Topmodel en Figaro.

9. Josephine Skriver

De bloedmooie Josephine Skriver is duidelijk een voorbeeld van Scandinavisch schoon. Als baby was ze al model voor een Deens luiermerk. Twintig jaar later ruilde ze die luiers in voor lingerie van Victoria Secret. Helaas voor jou en haar 5,7 miljoen volgers op Instagram kondigde ze onlangs aan verloofd te zijn met zanger Bohnes. Some guys have all the luck!

8. Terese Pagh Teglgaard

Geboren in 1991 en boogschutter van sterrenbeeld, schiet deze Deense meteen een pijl doorheen je hart. In 2006 won ze de Elite Model Look, maar ondertussen streeft ze ook naar een carrière als Hollywood-actrice. Haar mooiste troeven zijn haar prachtige blauwe kijkers.

7. Theresa Kofoed Jørgensen

Therese Kofoed is de blonde vriendin van Nicolai Jørgensen, de spits van Feyenoord. Ze wordt in Denemarken – niet geheel ten onrechte – gezien als de meest sexy spelersvrouw van het land. Ze ontmoetten elkaar in Kopenhagen, waar de aanvaller pas had getekend bij de plaatselijke FC, terwijl Theresa er bij elke wedstrijd kwam als cheerleader. In Denemarken werd ze destijds gezien als mooiste cheerleader van het land. Daarnaast speelde ze in videoclips en een realityshow.

6. Helena Heuser

De 22-jarige Helena werd in 2016 Miss World Denemark en heeft ondertussen de overstap gemaakt naar de modewereld. Daarnaast werkt ze nog achter de schermen bij allerlei verkiezingen als raadgeefster en assistente. 

5. Nina Agdal

Nina Agdal is zo één van die Sports Illustrated Swimsuit-modellen dat ieder jaar mooier lijkt te worden. Nochtans kreeg de 26-jarige blondine ook al af te rekenen met bodyshaming. Ze werd vorig jaar nog door een magazine, dat ze niet bij naam noemt,  gedumpt omdat ze niet dun genoeg zou zijn.

“Ik ben teleurgesteld en geschokt door de nog steeds harde realiteit van deze industrie”, klonk het. “Als iemand echt in me geïnteresseerd zou zijn, dan weten ze dat ik niet het lichaam heb van een gemiddeld model, ik ben atletisch gebouwd en heb gezonde rondingen.” Zoals het hoort dus! Bekijk nog meer van dit schoons.

4. Nadja Bender

Dit hyperslanke model heeft bijlange niet slecht geboerd. Met 7,5 miljoen euro op de spaarrekening kan ze bij wijze van spreken beginnen te rentenieren. Geld dat ze verdiende door regelmatig het gezicht te zijn van het Italiaanse luxemerk Gucci en tevens is ze ook één van de favorieten van Karl Lagerfeld op de catwalk.

3. Christina Mikkelsen

Opnieuw een winnares van een Miss-verkiezing en deze keer van Miss Universe Denmark 2016. Ze mocht datzelfde jaar haar land vertegenwoordigen op de Miss Universe verkiezingen op de Filipijnen, maar moest later haar kroontje afgeven vanwege beschuldigingen van louche witwaspraktijken. Nochtans ziet haar pikante lingeriesetje er wreed wit gewassen uit, als je het ons vraagt.

2. Pernille Blume

Deze Deense zwemster vertegenwoordigde haar vaderland op de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen en op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Vorig jaar kwam ze nog in het nieuws door een opmerkelijke blunder tijdens de EK-finale. De regerend olympisch kampioene ging ontzettend hard van start, maar leek bij het keerpunt al te stoppen in plaats van door te zwemmen waardoor ze de finale miste.

Gelukkig zijn de prachtige foto’s op haar Insta-feed alles behalve een blunder, daar ze een veelgevraagd model is voor zwemkledij.

1.Marja Krag

Als je deze dame bij de Krag kan vatten, mag je van geluk spreken. De looks van dit 24-jarig model worden beschreven als een kruisbestuiving tussen Angelina Jolie en Cindy Crawford. Ze begon al met poseren op haar achtste. Maar kleine meisjes worden groot, en hoe.

Lees ook:

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Rusland (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Roemenië (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Polen (foto’s)

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."