Het wereldkampioenschap in Rusland is alles wat de klok slaat momenteel. De critici zullen het niet graag horen, maar Putin heeft alles netjes onder controle.

Geen rellen met hooligans en geen politieke controverse. Alles loopt op rolletjes opdat het voetbal de volledige aandacht krijgt. Zonde, want Rusland heeft zoveel meer te bieden, zeker als het aankomt op de vrouwelijke helft van de bevolking. 

Bijzonder opmerkelijk kenmerk van de Russische vrouwen is hun vrouwelijkheid. Ligt de oorzaak bij het nationale karakter van de opvoeding of genetica? Wat het ook moge zijn: Russische vrouwen zijn makkelijk te herkennen. Charmant, energiek, flirterig en sexy.

Kortom, wij willen ook wat er ook mag vloeien in het leidingwater van Putin.

10. Anna Kournikova

Deze Russische tennisster debuteerde in 1997 op Wimbledon met een halve finale om vier jaar later te eindigen met een kwartfinale op de Austra­lian Open. Ze verdiende ook tóen meer haar brood met haar looks dan met haar sport. De 36-jarige blondine is nog steeds samen met de Spaanse zanger en acteur Enrique Iglesias en samen trotse ouders van de tweeling Lucy en Nicholas. Op haar Instagram toont ze momenteel veel filmpjes die moeten aantonen dat ze haar zwangerschapsskilootjes voorgoed verloren is.

 

 
9. Elena Korikova

De in 1972 geboren actrice erfde haar koninklijke houding en schoonheid van haar moeder: de beroemde ballerina Tatyana Korikova. Ze speelde in verschillende Russische tv-series en films. Haar beroemdste rol is die van Anna Platonova in de tv-serie Poor Nastya.  Helaas bezoekt ze tegenwoordig meer de wachtkamer van de plastische chirurg dan de filmset.

 
8. Natalia Vodianova

Ooit moest Natalia Vodianova als oudste dochter van een aan foute mannen verslaafde moeder op 11-jarige leeftijd groenten verkopen op straat. Gelukkig werd ze op een dag ontdekt door een modellenscout. Nu loopt de 36-jarige blondine shows voor bekende modeontwerpers en rijft ze campagnes binnen voor L’Oréal, Calvin Klein en Chanel. Ze kan rekenen op een jaarsalaris van 5,5 miljoen dollar per jaar. Daar koopt u heel wat tomaten en prei mee.

 
7. Victoria Bonya

Deze Russische tv-presentatrice en journalist (actief in Monaco) is een voormalig Playboy-model. In 2017 werd ze verdacht van spionage. Op een Amerikaans vliegveld werd ze door officials apart genomen en ondervraagd, maar ze kon vrij snel haar reis voortzetten. In januari had Rode Duivel Marouane Fellaini nog een date met haar. Wellicht niet om haar de buitenspelregel uit te leggen…

 
6. Anna Semenovich

Deze Russische zangeres en kunstschaatser met prachtige vormen heeft lang de hoofden van vele Russische mannen zot gemaakt. Op 23-jarige leeftijd werd ze lid van de populaire band Blestyashie.  Daarna bouwde ze verder een carrière uit als tv-presentatrice.  Onlangs mocht de 40-jarige diva nog optreden als schaatser in de Russische versie van Stars On Ice.

 
5. Kristina Asmus

Het Russische Maxim magazine riep deze juffrouw in 2012 uit tot meest sexy Russische vrouw. Het jaar voordien mocht ze al een prijs in ontvangst nemen als Russische tv-actrice van het jaar. Ze is het best bekend van haar rol als verpleegster is de medische sitcom Interns.  Tegenwoordig slijt ze haar dagen als actrice in het Moscow Drama Theater Yermolova.

 
4. Nyusha

Haar echte naam is Anna Vladimirovna Shurochkina, maar met zo’n naam kan u moeilijk een zangcarrière beginnen. De 28-jarige brunette uit Moskou had er altijd van gedroomd zangeres te worden en haar eerste single had ze al uit op de leeftijd van vijf jaar, getiteld Pesenka Bolishoi Medveditsi. Op haar twaalfde gaf ze al haar eerste concert. Ze is momenteel recordhoudster voor meeste nummer 1-hits in Rusland, namelijk acht stuks. Nyusha betekent trouwens ‘hoop’. En in dit geval doet hoop zeker leven.

 
3. Masha Novoselova

Dit Russische model is ooit getrouwd geweest met de Franse filmmaker Dimitri Rassam.  Samen kregen ze in 2013 een dochtertje. U herkent haar wellicht van haar modellenwerk voor Victoria’s Secret. De Russische Novoselova is namelijk niet enkel erg beeldig om te zien, maar ze heeft ook nog andere kwaliteiten. Ze is namelijk zeer grappig. Vriendinnen die geregeld met haar een stapje in de wereld zetten, kunnen dat beamen. Steeds dolle pret.

 
2. Vera Brezhneva

Ook deze blonde seksbom/zangeres/actrice is meerdere keren uitgeroepen tot knapste vrouw van Rusland door Maxim. Haar eerste single Ja ne igrajoe werd in mei 2008 gereleased en kwam hoog in de Russische hitlijsten terecht. De tweede solosingle van Brezjneva, Nirvana, boekte echter minder succes.  Daarna deed ze een volledige carrièreswitch want enkele jaren geleden werd ze  ambassadeur van de Verenigde Naties voor het bewaken van mensenrechten en het tegengaan van discriminatie van HIV-positieve vrouwen in Centraal-Azië en Oost-Europa. Daarbij startte ze ook haar eigen stichting Loetsj Very voor kinderen met kanker of bloedziektes. Dat alleen al verdient een plek in de top drie.

 
1. Irina Shayk

Deze dame is uiteraard de bekendste van allemaal en ook een trouwe bron van inspiratie bij ons op de redactie. Vorig jaar werden acteur Bradley Cooper en Shayk voor het eerst ouders van de kleine Lea de Seine. Vorige maand verscheen ze nog bij de Dsquared2 Menswear-show en zorgde ze ervoor dat alle ogen op haar gericht waren. Het Russische model had haar lange, bruine lokken namelijk afgeknipt en zich een korte bob laten aanmeten. Ze vertelde aan W Magazine dat moeder zijn niets te maken heeft met hoe sexy u bent (of zich voelt). “Moederschap is onderdeel van het vrouw zijn. Het maakt dan niet uit of je ‘sexy’ bent of niet. Iedere vrouw is sexy op haar eigen manier”, aldus Irina. Da!

Lees ook:

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Roemenië (foto’s)

Dit zijn de tien mooiste vrouwen uit Polen (foto’s)

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."