Dit zijn meest waardevolle voetbalteams van 2019

Eén ding is duidelijk: de meest waardevolle voetbalteams zitten nog steeds op een berg geld. Sponsors betalen dan ook serieuze bedragen om zich aan een succesvol teams te binden. Door de stijging van de inkomsten van de teams zien de voetballers en managers ook hun bankrekening aanzwellen. De mensen van Forbes zochten uit bij welke voetbalteams het meeste geld valt te rapen.
 

Sponsorrechten bij Real Madrid, Barcelona en Juventus gaan gemakkelijk voor zo’n 160 miljoen euro per jaar over de toonbank. De mediarechten, met name voor de Champions League, gaan voor bijna miljoenen euro per jaar de deur uit. Kortom, voetbal is big business.

De 20 meest waardevolle teams zijn gemiddeld 1,56 miljard euro waard. Dat is 8,8% meer dan het jaar ervoor. De gemiddelde omzet en bedrijfsresultaat voor de 20 meest waardevolle teams tijdens het seizoen 2017-2018 waren respectievelijk 568 miljoen en en 67 miljoen euro.

Na twee jaar staat Real Madrid weer bovenaan het lijstje, met een waarde van 3,27 miljard euro. Het ziet er zelfs naar uit dat Real Madrid op het punt staat om de meest lucratieve deal in de voetbalgeschiedenis te ondertekenen met Adidas. Real Madrid wordt gevolgd door rivaliserend Barcelona (3,5 miljard euro), Manchester United (3,33 miljard euro), Bayern München (2,6 miljard euro) en Manchester City (2,36 miljard euro). Moest u er nog aan twijfelen, we komen in de top twintig geen enkel Belgische club tegen.

In het lijstje van de  vijf meest waardevolle sportteams ter wereld komt Real Madrid op de derde plaats.  Op de eerste plaats komen we de Dallas Cowboys tegen. De New York Yankees staan op de tweede plaats. Barcelona en de New York Knicks staan gezamenlijk op de vierde plaats.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More