U heeft eindelijk de zetel en het whiskyglas gevonden waar elke sigarenliefhebber van droomt. Nu nog enkel een sigaar zoeken die past bij deze luxe-items.

Wel, als u deze zomer niet op vakantie gaat, kunt u misschien uw vakantiegeld aan één van volgende sigaren besteden. 

Louixs Sigaar – €41 per stuk

Afkomstig uit Cuba is deze sigaar nog tamelijk betaalbaar. Een sigaar fit for kings aldus de producent en u herkent het merk dan ook meteen aan het portret van Louis XIV op de sigarenband. Maar natuurlijk draait het allemaal om de smaak. Het dekblad bestaat uit Rosado bladeren en deze zorgen voor een kruidige en smaakvolle rook.

 

Opus X BBMF – €46 per stuk

Lang dacht men dat het onmogelijk was om dekbladeren op de Dominicaanse Republiek te verbouwen. Uiteindelijk lukte het de familie Fuente in 1992 toch om een Rosado dekblad te produceren. De Opus X was de eerste sigaar met een Dominicaans dekblad.

De BBMF-versie is maar liefst 18 centimeter, niet voor niets dat de afkorting staat voor Big Bad Mother F…vult u zelf maar aan.

 

Don Arturo AniverXario – €70 per stuk

Ook deze sigaar is afkomstig van het bedrijf Arturo Fuente. Elke sigaar van deze maker heeft een verhaal en deze sigaar was bedoeld om de stichter Arturo Fuente te eren. Van deze 92 stuks hebben 46 sigaren neutrale dekbladen en 46 sigaren Maduro-dekbladen. De dozen zijn moeilijk te verkrijgen, vandaar de hoge prijs.

 

Gurkha His Majesty’s Reserve – €615 per stuk en €12.300 per doos

Qua exclusiviteit kan deze sigaar tellen. Jaarlijks worden er van de Gurkha His Majesty’s Reserve amper honderd stuks gemaakt. Arm of rijk, u moet zich aanmelden op een wachtlijst om deze parels te kunnen uittesten. Dat wachten kan soms jaren duren. De reden hiervoor is eenvoudig: men gebruikt de Connecticut Madura bladeren en die liggen vijftien jaar te rijpen alvorens ze worden gebruikt.  

Ook whiskyliefhebbers komen hier aan hun trekken, want de filter krijgt een hint Louis XIII de Rémy Martin Cognac. Dat is cognac met een prijskaartje van zo’n 2.500 euro per fles.

 

Black Dragon – €975 per stuk / €19.515 per doos (20 stuks)

Opnieuw een sigaar van de familie Gurkha. Maar de Black Dragon heeft een Connecticut Broadleaf Maduro dekblad, een Cameroon omblad en een Dominicaans binnengoed. Alle drie de onderdelen hebben vijf jaar gerijpt voordat ze meegenomen worden in productie. Zijn twintig stuks niet voldoende? Geen nood: er bestaan ook dozen van honderd exemplaren voor een zacht prijsje van 97.500 euro.

 

Cohiba Behike – €14.700 per doos

In 2006 was dit nog de duurste sigaar ter wereld. De buitenbladen van de sigaar zijn gekozen door Pancho Cuba, Alejandro Robaina en Antonio María Paz, drie van de meest prestigieuze tabaksboeren van Cuba. Alle vierduizend exemplaren zijn met de hand gerold door de Norma Fernandez, de beste sigarenmaakster van de Laguito-fabriek in Havana. De tabak heeft vijf jaar gerijpt en elke sigaar is genummerd en verpakt in een doos gemaakt uit het hout van de plataan (sierboom), de huid van de manta-rog en met parelmoeren inleg.

 

Chigâr – €4.500 per stuk

Dit stukje genot telt 150 piepkleine diamantjes die erop worden geplakt met Arabische gom. De sigaar zelf bestaat uit Cubaanse tabak. De diamantjes verdwijnen met de as in de asbak. Even een stukje as van enkele honderden euro’s afkloppen dus…

 

King of Denmark – €4.700 per stuk

Deze King of Denmark kan niet gevonden worden in lokale winkels: ze worden enkel op bestelling gemaakt. In het bedrijf Royal Danish Cigars worden dagelijks gemiddeld dertig exemplaren met de hand gerold. Standaard zijn ze verpakt in gouden folie met daarop de naam van de koper. 

Nog niet decadent genoeg naar uw smaak? Mits u een tikkeltje meer betaalt is deze sigaar is ook verkrijgbaar met tien ingelegde Swarovski-kristallen. 

 

Gran Habano No. 5 “El Gigante” – €150.000

We zijn nu aanbeland bij de sigaar der sigaren. Eén trek aan deze joekel en u kunt meteen uw longen laten nakijken bij een specialist. Deze sigaar is vijf meter lang en heeft een ringmaat van 1920. Het was vooral een item voor tentoonstellingen en beurzen. Totdat er een toegewijde verzamelaar besloot het unieke exemplaar te kopen voor 150.000 euro.

Schrik dat inbrekers ermee gaan lopen moet hij niet hebben: het gevaarte weegt maar liefst 726 kilo en is gemaakt van 16.000 dekbladen. We kunnen ons alleen maar voorstellen welk whiskyglas hierbij hoort.

 

Mayan Cigars – €430.000 voor een collectie van 800 stuks

De duurste sigaren ter wereld zijn meteen ook de meest zeldzame. Deze bijzondere collectie van Maya-sigaren is in 2012 ontdekt in Guatemala. Hier vond een groep archeologen, verbonden aan de Universiteit van Tampa, een aardewerken pot met daarop de tekst Sicars.

Bij het openen van de pot bleken de achthonderd sigaren van maar liefst zeshonderd jaar oud in perfecte staat. Op een veiling is de bijzondere collectie verkocht aan Gary Liotta, eigenaar van de Santiago Cigar Factory. Het is nog niet geweten of hij het aandurfde dit stukje geschiedenis op te roken.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."