Dochters van prinses Astrid houden van communisten

Prinses Astrid en prins Lorenz hebben 5 kinderen: 2 zonen en 3 dochters. Coronaprins Joachim stond een tijdje terug in de belangstelling, maar over de 3 prinsessen is amper iets geweten.


De oudste dochter, Maria Laura (maar vrienden zeggen Laura) heeft – net zoals haar oom koning Filip – een voorliefde voor China. Ze studeerde Mandarijns Chinees en kan zelfs enkele begrijpbare zinnen in het Chinees produceren.

Laura ging ook diverse malen op bezoek naar het communistische land, begeleidde haar moeder onlangs op handelsmissie in China en studeerde er zelfs enkele maanden.

Vandaag is ze “journaliste” voor The China Current in Londen, een internetmedium met de steun van de Chinese overheid. Filmpjes van haar op Youtube worden een paar keer aangeklikt.

Haar jongere zus Luisa Maria (vrienden zeggen Luisa) heeft dan weer een voorkeur voor de Russen. Ze deed zelfs een stage bij het beroemde Bolsjojtheather (vertaalwerk en eenvoudige administratieve taken). Luisa ging ook regelmatig op vakantie in het land van Vladimir Vladimirovich en ze spreekt zowaar ook een mondje Russisch.

Astrid en Lorenz hebben hun kinderen opgevoed als wereldburgers, maar het is toch wel merkwaardig dat deze jonge Habsburgers een liefde ontwikkeld hebben voor dictatoriale en communistische regimes. Wijlen Otto von Habsburg – een virulente anti-communist en familielid van de prinsessen – zou het niet echt gewaardeerd hebben.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More