Ketnet-show toont echte billen en borsten en …

Ketnet zendt al een tijdje het voorlichtingsprogramma ‘De dokter Bea show’ uit. Het behoort nu eenmaal tot de informatieve taken van de staatszender om de bevolking in te lichten. Elke generatie kent wel zijn seksueel educatief voorlichtingsprogramma waar de ontluikende jeugd met rode oortjes naar ‘mag’ kijken van de ouders.

Ketnet bedacht een leuke format waarbij ze Eva Van de Gucht als dokter Bea laat met een kwinkslag antwoorden geeft op verborgen vragen. Van de Gucht geeft met haar bijzonder looks een lepeltje humor aan het, vaak nog verborgen, onderwerp seksualiteit.

Bea doktert voor de jeugd uit hoe wij in mekaar zitten, hoe we er uit zien, wat we allemaal zoal willen en hoe we ons daar ook niet voor hoeven te schamen. Eerder toonden ze in de Bea-show al penissen en schaamlippen, maar Ketnet wilde verder gaan dan een foto. Bea ontvangt nu de real deal in haar kabinet. De olijke dokter trekt de jaloezieën open waarachter we alles te zien krijgen, in alle maten en vormen van echte gewone mensen.

Ketnet reikt hiermee aan de ouders een veilige manier aan om antwoorden te geven op lastige vragen, die de jeugd natuurlijk al lang kent (denken ze).

Dokter Bea zelf, die houdt haar kleren aan.