Maar willen wij dat ook ?

Volgend jaar wordt de diva met de grote, euh, bos haar 75 jaar. Hoogdag voor de Amerikaanse country. Een vrouw met pit die haar mannetje stond in een conservatief muziekgenre. Een vrouw die altijd lacht ook en er altijd picco bella uitziet.

In een documentaire over haar carrière vertelde Jane Fonda dat ze – in de tijd dat ze samen de film ‘Nine to Five’ draaiden – Dolly nooit zonder make-up heeft gezien. Wanneer ze voor dag en dauw op haar kamerdeur klopte, stond Dolly helemaal opgedost, kwiek en klaar voor een nieuwe dag. “Ik denk dat nog nooit iemand haar zonder make-up heeft gezien”, zei Fonda. “Zelfs haar eigen man niet.” De man van Parton is overigens een groot geheim, er bestaan nauwelijks foto’s van en hij is nooit publiekelijk aanwezig.

Nu goed, Dolly wil eens zien of de konijnenoortjes van 1978 nog passen. In dat jaar haalde ze de cover van Playboy. Volgens haar zijn haar borsten nog altijd dezelfde en ze vertrouwt erop dat ze ‘het nog kan’. Wat ze daar mee bedoelt is wellicht privé. “Ik zeg altijd goede belichting, goede make-up en goede artsen. En een positieve houding kan ook geen kwaad”, aldus Parton.

Zijn we nu benieuwd? Of niet?