KPN wil niet langer in zee gaan met de ex-CEO van Proximus.

“We weten niet hoe lang de Belgische lopende procedures met betrekking tot Leroy zullen duren” laat KPN weten. “Omdat het onduidelijk en onvoorspelbaar is, zetten we een streep door de aangekondigde aanstelling van Dominique Leroy.” Daarmee is topvrouw Leroy niet meer top, maar staat ze op straat.

Leroy was niet in stijl weggegaan bij Proximus. De topvrouw kwam met een lading blabla om haar beslissing, om dubbel zoveel te gaan verdienen in Nederland, een draai te geven. Bovendien bleek later dat ze nog snel even wat aandelen was gaan cashen voor ze vertrok. Dat laatste doet haar nu de das om. De Belgische financiële waakhond FSMA is een onderzoek gestart naar mogelijke handel met voorkennis. Leroy zou al geweten hebben dat ze naar KPN ging, toen ze nog snel haar Proximus aandelen verkocht.

Slechte timing dus. En ook nu weer doet doet timing haar struikelen. KPN verklaart dat ze de ‘onzekere timing’ niet uitgelegd krijgen aan haar aandeelhouders.

Madame Timing zal het met wat minder moeten doen. Bij proximus zal ze niet meer moeten aankloppen, daar heeft ze al vroeger dan gepland haar kartonnen doos mogen pakken. Haar geloofsbrieven voor een volgende job lijken nu ongeloofsbrieven te worden.