Volgende week is ze weg in plaats van op 1 december.

Haar positie was onhoudbaar geworden. De vakbonden kregen de algemene verontwaardiging van de werknemers van Proximus niet gesust. Na het uitbreken van spontane stakingen, eisten ze het onmiddellijk vertrek van Domique Leroy.

Leroy was niet meer uit het nieuws weg te slaan, sinds ze op 6 september aankondigde dat ze van Proximus naar het Nederlandse KPN vertrok. Naar eigen zeggen omdat haar kinderen nu groot genoeg waren om de stap te zetten en omdat de waarzegster in haar een internationale carrière had voorspeld.

Over de loonsvehoging die ze zou opstrijken was het opvallend stil. Begrijpelijk nu we weten dat het gelekte bedrag van 935.000 euro salaris eigenlijk meer dan 3 miljoen euro salaris is daar in het verre Nederland.

De Marie Antoinette van de telecom mag dus nu volgende week haar dossiers overdragen. Een nieuwe CEO is er nog lang niet. Op 19 december zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een consultant aanstellen om er een te vinden.

Ondertussen gooit de raad van bestuur van Proximus nog wat zout in de open wonde door Leroy openlijk te bedanken voor ‘de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart’.

Daar zit ongetwijfeld een sketch in voor de eindejaarsconferences.