Donald Trump brengt vlammende speech

“Net zoals we de nazi’s verslagen hebben, zijn we nu bezig radicaal links uit te schakelen.”

De 4th of July, het kerstmis van de zomer: Amerika viert haar onafhankelijkheid. Een corona-feestje in mineur dit jaar, maar dat neemt niet weg dat Trump met scherp schiet op zijn tegenstanders en zichzelf de hemel in prijst. Er zitten verkiezingen aan te komen en dan mag het iets meer zijn.

Trump claimt nu al de overwinning op het coronavirus: “De vlammen zijn gedoofd.” Maar als je naar de statistieken kijkt, staat de natie nog in lichterlaaie. De schuld van China: “De geheimzinnigheid, de misleidingen en het verbergen van China, zorgen ervoor dat corona zich over de hele wereld kon verspreiden. 189 landen. China moet volledig verantwoordelijk gehouden worden.”

En dan dat andere brandje, Black Lives matter. “We zullen nooit toestaan dat een boze menigte onze standbeelden neerhaalt, onze geschiedenis wist, onze kinderen indoctrineert of onze vrijheid met de voeten treedt.”, aldus Trump en haalde vervolgens zwaar uit naar extreemlinks: “Amerikaanse helden hebben de nazi’s verslagen, fascisten onttroond, communisten omvergeworpen en Amerikaanse waarden en principes gered. Ze hebben terroristen achtervolgd naar het einde van de wereld. Momenteel zijn we radicaal links, marxisten, oproerkraaiers en plunderaars aan het verslaan, die in veel gevallen absoluut geen idee hebben van wat ze aan het doen zijn.”

Maar laat het de sfeer niet bederven, ten slotte zijn – volgens de president – 99 procent van de coronabesmettingen in de VS compleet onschadelijk. Dus: “Het is een prachtige dag, we vieren we onze geschiedenis, onze helden, ons erfgoed, onze fantastische Amerikaanse vlag en onze vrijheid. Een gelukkige Fourth of July, iedereen.”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More