Heb je net een weekendje schoonouders achter de rug, dan zou dit een wandeling in het park moeten zijn. Alhoewel…

Adrenalinejunkies hebben meer nodig dan een uitgestreken gezicht om volgende spookhuiservaring tot een goed einde te brengen. In het Amerikaanse Summertown, Tennessee ligt namelijk een oud verlaten herenhuis dat omgebouwd is tot een waar spookhuis. McKamey Manor belooft een pure horrorervaring te zijn, zoals je nog nooit gezien hebt. 

Want niemand, maar echt NIEMAND is er ooit in geslaagd de volledige tien uren in het huis uit te zitten. Zeker bizar als je weet dat er een beloning van maar liefst 20.000 dollar (18.000 euro) op je wacht, mocht je het tot de laatste minuut volhouden. Voor zoveel poen, zou jezelf toch moeten kunnen vermannen tien uur lang?

Maar als je de vereisten leest om te kunnen deelnemen, begrijp je meteen waarom dit niet vergelijkbaar is met een spookhuisje op een Vlaamse kermis:

  • 21 jaar en ouder
  • Bewijs van de dokter dat je fysiek en mentaal 100% in orde bent
  • Een volledige background check van de organisatie zelf
  • Een medische verzekering is verplicht
  • Een gedetailleerd contract van maar liefst 40 pagina’s ondertekenen waarin kort samengevat staat dat de organisatie niet verantwoordelijk kan gehouden worden voor enige mentale en fysieke schade.
  • De dag van de deelname een verplichte drugstest afleggen
  • De acteurs mogen je op een agressieve manier aanraken maar jij hen niet

Ferme boterham deze lijst! En de kosten van de deelname? Je raadt het nooit…een zak hondenvoer voor de vijf honden buiten die het huis bewaken. Ook moet je eens binnen, meteen een twee uur durende film volledig uitkijken getiteld “And Then There Were None” (zie video onderaan). Dit is een compilatie van elke deelnemer die er de brui heeft aan gegeven. Kwestie van psychologische bangmakerij. 

En het huis is inderdaad gevuld met enge figuren, mistige en lichtgevende effecten, de nodige boe’s en bah’s,… maar dat heb je in de Wetstraat ook.

Dus wat is het echte geheime wapen van McKamey Manor?

Simpel, hypnose. 

Bedenker en eigenaar Russ McKamey richt vooraf het huis in naargelang de diepste angsten van de deelnemer. Via allerlei hynpose-achtige methoden net voordat de deelnemer het huis betreedt,  slaagt hij er telkens in de deelnemer dingen te laten zien in het huis die er niet zijn.

Slim! We gaan ze zelf zien vliegen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."