Wetenschappers hebben de exacte locatie van een uitbarsting van radiogolven kunnen bepalen.

Wetenschappers zijn met verstomming geslagen door de mysterieuze uitbarsting van radiogolven die lijken te komen één van de meest magnetische sterren van het heelal.

Magnetische sterren hebben zo’n sterke magnetische kracht, dat wanneer ze zich op een afstand zouden bevinden als die tot aan onze maan, alle informatie van alle magnetische strips van onze bankkaarten zou wissen.

In 2006 nam men voor het eerst sterke radiogolven waar van de magnetische ster XTE J1810-197. Nu, 13 jaar later volgde er een tweede uitbarsting van radiogolven. Wetenschappers weten niet precies wat ze zijn, maar de waarnemingen duiden op enorme hoge pieken van energie en worden FRB’s genoemd.

FRB’s zijn een zoveelste mysterie waarvan men de precieze oorsprong niet kent. Het kan van enorm snelle rotaties van neutronen-sterren komen, of van zwarte gaten, of van buitenaards leven.

Nu de wetenschappers de locatie hebben kunnen bepalen vanwaar de signalen afkomstig zijn, weten ze in ieder geval waar ze moeten zoeken en kan men aan het werk om de geheimen van hun oorsprong te achterhalen. Als radiogolven daadwerkelijk worden veroorzaakt door buitenaards leven, dan zou dat een wereldschokkende ontdekking zijn.