We draaien de klok veertig jaar terug.

Terugdraaien was ook bezigheid nummer één van de muziekliefhebbende jeugd van toen. Dat was de enige manier om je favoriete liedjes opnieuw te beluisteren.

Terugspoelen, opnieuw beginnen en af en toe ook met een potlood de ‘spaghetti’ terug in het cassettebandje rollen. Maar tijden zijn veranderd. Kinderen van nu kennen geen cassettes meer, laat staan dat ze zouden weten hoe ze die ‘spaghetti’ er opnieuw in zouden moeten krijgen.

Maar als vinyl weer helemaal terug is van weggeweest, waarom dan ook geen cassettes? Tweedehands lp’s van Elvis, David Bowie en The Beatles vliegen weer over de toonbank en kunnen zelfs een aardig centje opbrengen. Best frappant, als je weet dat muziek streamen tegenwoordig bijna gratis is. Iets tastbaars in je handen hebben, blijft nog steeds leuker dan een reeks enen en nullen op je PC.

De Franse makers van Mystik hopen dan ook te scoren met een opleving van het cassettebandje. Ze zijn namelijk bezig met de ontwikkeling van een draagbare speler met bluetooth en opnamemogelijkheden. Geen batterijen meer dus die je om de zoveel dagen moet vervangen, maar een oplaadbare accu.

Indien genoeg fondsen worden opgehaald voor het project, zou de speler afgerond een 80 euro gaan kosten.

Dus haal die mixtapes van je vroegere zomerliefje maar weer van de zolder.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."