Ze riskeren 20 jaar maar posten nu een homevideo die hun daad zou moeten relativeren.

In Rusland laait het debat hoog op rond de aanpak van familiaal geweld. Ondanks de gruwelijke details die bekend werden van de moord op Mikhail Khachaturian (57), lijkt het land toch de kant te kiezen van de drie zusters. Kerstina (19), Angelina (18) en Maria (17) vielen hun vader aan met een mes en een hamer. De man had pepperspray in hun gezicht gespoten omdat hij niet tevreden was met de rommel in huis. Voor de zussen was dit een vernedering teveel en ze maakten hem af. De plaats delict vertoonde sporen van een hevig gevecht. De man zou zich uit alle macht hebben verweerd, maar uiteindelijk door een messteek in het hart zijn gestorven.

De meisjes haalden onmiddellijk na hun arrestatie ter verdediging aan dat ze jarenlang hadden moeten leven onder het schrikbewind van een tirannieke man. Hij zou de meisjes dagelijks hebben vernederd en ook seksueel hebben misbruikt. De advocaten van de meisjes wijzen erop dat leerkrachten van de tieners meerdere malen klacht hadden ingediend bij de kinderbescherming, maar dat er nooit gehoor aan werd gegeven. Om hun bewering kracht bij te zetten, posten ze nu beelden op de sociale media, die het horrorbestaan van de meisjes moeten aantonen. In de video zie je de drie meisjes die staan te luisteren terwijl hun vader tekeer gaat.

Het vreemde aan de video is, dat je ze alledrie tegelijk in beeld ziet, wat de vraag doet rijzen, wie er dan wel filmt. 

Ook zijn er beelden van vlak na de moord. Je ziet één van de meisjes die duidelijk overstuur is en in en uit de het appartement komt waar net haar vaders is doodgestoken. Het is deze video die leidde tot hun arrestatie. Ook hier weer is het duidelijk dat het geen bewakingscamera is, maar dat er iemand dit filmt. Dit en feit dat de meisjes zichzelf na de moord verwondden om het op een aanval van de vader te doen lijken, maken de zaak heel complex.

Sociale activisten in Rusland eisen nu een wetswijziging, waardoor slachtoffers van seksueel geweld beter beschermd worden. De meisjes staan onder huisarrest en mogen daar blijven tot aan hun proces.