Eeneiige drieling (28) probeerde hun identieke DNA te misbruiken.

In Londen is een eeneiige drieling schuldig bevonden voor illegale wapenhandel, samenzwering, drugshandel en omgang met een zware crimineel. De drie krijgen een gevangenisstraf van 18 jaar.

Bij een routinecontrole stuitte de Londense politie in 2017 op een Uzi-machinegeweer met geluidsdemper, een semi-automatisch pistool en een geladen revolver. Nadat vier mannen eerder vorig jaar voor deze zaak veroordeeld werden, ging de politie verder zoeken naar de herkomst van de wapens. Het is blijkbaar de gewoonte in het zware milieu dat wapens meer dan eens van eigenaar wisselen.  Na een DNA-onderzoek kwam de politie de drieling op het spoor.

Vermits ze eeneiig identiek zijn, was het niet mogelijk uit te maken om wie van de drie het ging. Al snel bleek dat ze alledrie de wapens in hun handen hadden gehad. Bovendien waren ze te zien op de beelden van een  bewakingscamera toen ze een van de wapens probeerden te verhandelen aan de Britse topcrimineel Aron Thomas . Thomas is een zware jongen die in 2010 in een drukke Londense  winkelstraat het vuur opende op willekeurige voorbijgangers. Hij had daar 11 jaar voor gekregen en was net vrij.

De drieling is overgebracht naar drie verschillende gevangenissen om vergissingen en persoonsverwisselingen te vermijden.