Federaal parlementslid Dries Van Langenhove heeft met twee personen een nieuwe vzw opgericht.

Sinds 2019 zetelt Van Langenhove als onafhankelijke in de Vlaams Belang-fractie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

De akte van de vzw werd media oktober 2020 bij het Staatsblad neergelegd.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

De publicatie volgde enkele dagen later en is vandaag uiteraard te consulteren. Het doel van de nieuwe vzw is om ‘lessen en trainingen te organiseren in vecht- en zelfverdedigingssport in het algemeen en de Engelse bokssport, het kickboksen en het Thais boksen in het bijzonder.’

De vzw mag ook ‘activiteiten, projecten en tornooien opzetten om de vecht- en zelfverdedigingssport in het algemeen en de Engelse bokssport, het kickboksen en het Thais boksen in het bijzonder te promoten.’ Het 
doel is om jongeren samen te brengen in een laagdrempelige omgeving om ‘hen mentaal en fysiek weerbaarder te maken’. De naam van de vzw gaat dan ook in die richting: ‘Weerbaar’. De samenstelling van de Raad van Bestuur is volgens de akte als volgt: Dries Van Langenhove (Opwijk), Hagen De Man (Antwerpen) en Joeri Van Olmen uit Sint-Niklaas.

Begin oktober 2013 liet Van Langenhove zich voor het eerst opmerken tijdens een gastcollege van Elio Di Rupo in Gent. Niet premier Di Rupo, maar wel KVHV’er Dries Van Langenhove stal de show tijdens dat hoorcollege. Die doste zich voor de gelegenheid uit als een Chinese panda. “Een aanklacht tegen de PS”, zo verklaarde hij zelf.

“Iedereen weet dat die panda’s niet op een reguliere manier naar Bergen (Pairi Daiza) zijn gehaald. De Antwerpse Zoo was al veel langer op zoek naar panda’s”, legt Van Langenhove aan De Morgen uit. Met zijn vermomming klaagt hij naar eigen zeggen de verdoken PS-maatregelen aan om Vlaanderen te verzwakken, ook omtrent de kerncentrales of luchthavens.

[/wcm_restrict]