Gentse politie betrapt Dries Van Langenhove op lockdwonfeestje.

Terwijl het coronavirus langzaam indommelt, kruipen de politici uit hun schuilhutten. Straks worden er belangrijke politieke kaarten geschud. Wie dan zijn kop boven het maaiveld steekt, neemt een risico en is best even katholiek als de Paus.

Parlementslid voor Vlaams Belang, Dries Van Langenhove (27), heeft een kritische, scherpe tong en het is dan ook niet verstandig om naast het corona-potje te pissen. Donderdagavond werd Van Langenhove betrapt bij het stilleggen van een lockdownfeestje. Hij vervoegt daarmee een lang internationaal lijstje van politici die het niet zo nauw namen met de corona-maatregelen.

Een patrouille van de Gentse politie kwam een geval van geluidsoverlast controleren en stelde vast dat van de twaalf gasten er enkelen hun aanwezigheid niet bubbelsgewijs konden verantwoorden. Onder hen het jongst verkozen parlementslid van het land, Dries Van Langenhove. De politicus riep zijn parlementaire onschendbaarheid niet in en zal dus 250 euro mogen betalen aan het corona-spaarpotje.