Dromen mag weer op de Bosuil

Wordt dit het jaar van Royal Antwerp FC? (aflevering elfendertig)

Bijna was het gedaan met de oudste voetbalclub van het land, maar net op het nippertje kwam de redding uit de Vlaamse Ardennen: sterke man Patrick Decuyper heeft grootse ambities met Royal Antwerp FC. De supporters maken zich na elf jaar hopeloos tweedeklassevoetbal weliswaar nog niet te veel illusies, maar eindelijk is er weer geld en staan er extra biertogen achter de stokoude Tribune 2 van de Bosuil. Dat is toch al een begin.

Relaxte speeltuin
Vorig jaar eindigde Antwerp op de tiende plaats. Voor de zoveelste keer had The Great Old zijn grote ambities bij de start van het seizoen niet kunnen waarmaken. In het elfde jaar in de vergeetput van de Proximus League was de Hel van Deurne-Noord voor de meeste tegenstanders meer een relaxte speeltuin. Rood-wit kon amper vier van zijn zeventien thuiswedstrijden winnen.

Decuyper
Vijftien nieuwe spelers haalde Decuyper al binnen, waaronder een paar toppers naar tweedeklassenormen: Steve Colpaert van Zulte Waregem, Maxime Biset en Jason Adesanya van KV Mechelen, oude rot Grégory Dufer van Seraing, Joeri Dequevy van Sint- Truiden en Mehdi Tarfi van Anderlecht. Daarnaast zette hij een nieuwe structuur op poten, trok mensen aan voor de commerciële cel en liet hij een tandje bijsteken aan de verfraaiingswerken aan de eretribune die al meer dan anderhalf jaar is afgekeurd door de veiligheidsdiensten.

Veel slechter kan het niet
Antwerp-fans hebben geleerd om geen zotte verwachtingen meer te koesteren. Ze weten dat ze zich aan alles mogen verwachten, meestal aan het ergste eerst. Maar veel slechter dan wat het afgelopen decennium vooralsnog heeft voortgebracht, kan het op sportief vlak nog moeilijk gaan in Deurne-Noord. De club zit nu al langer in tweede klasse dan gelijk welke andere ploeg in de reeks. Zijn laatste eindronde speelde Antwerp in 2009 en daarin werd het kansloos laatste. Sindsdien is de club in de competitie een keer zesde, een keer zevende, een keer achtste en maar liefst drie keer tiende geworden. En dat met gemiddeld 30 punten – de volle 10 zeges – achterstand op de kampioen.

Lees verder in P-magazine, ook beschikbaar op Android en iPad.
Foto: Photonews
Tekst: Patrick Vincent