Feeërieke rivieren, gletsjers, watervallen, bergen en talloze warmwaterbronnen… het is geen fabeltje wat je in reisgidsen leest of ziet op Discovery channel, het is echt!

En je kan het allemaal terugvinden in het prachtige IJsland. Met een beetje geluk spot je er zelfs een olifant. Overdonderd door de overvloed aan pure natuurpracht waarvan je nooit durfde dromen dat het echt bestond. Overdag geniet je al van lange dagen met een aantal uur zonlicht dat in sommige maanden hoger ligt dan bij ons in België. Het mooi reflecterende strijklicht van de zon werpt een surrealistische blauw-roze-oranje gloed over de sneeuwlandschappen en creëert zo als het ware een buitenaardse sfeer.

IJsland kent geen lichtvervuiling, dus de kans om het noorderlicht te spotten is er sowieso groot. In feite, het land kent nauwelijks vervuiling. Geen wonder dat de IJslandse overheid hun kraantjeswater bestempelt als beste van de wereld.

Maar een beeld zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden. Zeker als die beelden zijn opgenomen door een  DJI Mavic 2 Pro-drone, begeleid door de muziek van Luke Atencio en Ryan Taubert. De drone stond onder toezicht van de Russische filmmaker Vadim Sherbakov, die over de hele wereld reist om de meest prachtige beelden van natuur en landschappen te maken. 

Hij gaf de video de titel Islandia, de Latijnse naam voor IJsland. Dit omdat de natuur zo ongerept en woest is dat het lijkt alsof je met een tijdmachine even de klok een paar duizend jaar terugdraait.

Ice, ice baby. Here we come!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."