Goed nieuws voor de surfers onder ons, want de watersportzone van Koksijde-Oostduinkerke werd verdubbeld van 1,3 naar 2,5 km, waardoor het meteen de grootste surfzone van de kust is.

Beginner of gevorderd, lid van een club of geen lid, jong en oud… iedereen kan aan watersport doen. Met drie watersportclubs en een surfschool biedt de watersportzone van 2,5 km in Koksijde-Oostduinkerke meer dan voldoende opties aan.

In de watersportzone zijn alle brandingsporten toegelaten: surfen, kitesurfen, kleinzeilerij, suppen, golfsurfen, kajakken, kanovaren enz. Nieuw zijn alle watersporten met een ‘foil’. Een foil surfboard is een surfplank met een hydrofoil (draagvleugelboot) onder. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het board boven het wateroppervlak zweeft en je met verschillende snelheden kunt surfen. Er is foil surfen, maar ook hydrofoil kitesurfen.

Nieuw in het aanbod bij de watersportclubs is het wingsurfen, een kruising tussen windsurfen, kiteboarden en golfsurfen. Met een lichtgewicht opblaasbaar zeil in je handen sta je op een foil surfboard. Het principe lijkt erg op windsurfen, maar het is gemakkelijker en neemt minder ruimte in beslag. Wingsurfen en is ook iets speelser want je bent meer wendbaar.

Om sportmateriaal te huren of lessen te volgen hoef je geen lid te zijn van een van de watersportclubs. Uiteraard hebben leden wel meer voordelen. De surfschool werkt zonder lidmaatschap.