Duitse tweedeklasser trekt 62.200 toeschouwers voor degradatieduel (video)

TSV 1860 München lokte vandaag maar liefst 62.200 toeschouwers naar het stadion voor een degradatieduel in de Duitse tweede klasse. Dat is een wereldrecord.

In Engeland kunnen ze nog zo hard pochen met bezoekersaantallen, aan traditieclub TSV 1860 München raakt niemand. De club bij wie de Belgisch-Duitse zakenman Bobby Dekeyser ooit nog doelman was, kreeg het hele stadion vol voor een beslissend degradatieduel tegen Regensburg.

Alleen: die andere club uit München ging met 0-2 onderuit. En dus moet 1860 voor minstens een jaartje naar de Duitse derde klasse.

Of ze daar klaar zijn voor zo veel onvoorwaardelijke voetbalpassie is nog maar de vraag. De fans van 1860 München maakten zowel tijdens als na de wedstrijd amok met de ordediensten. 

Oorzaak van de degradatie is het jarenlange mismanagement van de club. Investeerder Hasan Ismaik (39) pompte zestig miljoen euro in TSV 1860 München, maar een plan heeft hij nooit gehad, klinkt het.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More