Duitse politie denkt dat gouden auto’s andere automobilisten verblinden en dus een gevaar zijn.

De Duitsers staan ervoor bekend om de zaken gründlich aan te pakken, maar in hun controle van uitzonderlijke bolides gaan ze een beetje ver. De Duitse Autobahn is nog altijd de speeltuin voor snelle wagens. Voorlopig nog althans, want als links haar zin krijgt, is het binnenkort overal maximaal 130 kilometer per uur.

Als het aan de Duitse politie ligt, is dat gisteren al zo. Niet alleen met de snelheid hebben de Duitse ordehandhavers een probleem, zij lijken een obsessie te hebben ontwikkeld voor al wie te extravagant buiten de autolijntjes kleurt.

Vandaag nog haalden ze een goudkleurige BMW van de baan omdat die tegenliggers zou verblinden en kijklustigen in verwarring brengen. Eerder dit jaar deden ze hetzelfde met een gouden Porsche Panamera turbo van 540 pk en een gouden Lamborghini Aventador S Roadster. Die auto ‘s zijn natuurlijk niet echt van goud, maar gewrapt. Voor de Lamborghini van 373.000 euro kost zo’n folie een 5.000 euro. De auto’s worden in beslag genomen en pas vrijgegeven wanneer een expert heeft kunnen beoordelen of de reflectie van het goud een gevaar zou kunnen opleveren. Zoniet is het strippen.

Maar de Duitsers gaan nog verder in hun heksenjacht op extreme bolides. Ze hebben ‘Autoposer-teams’ rondrijden die de overlast van supersportwagens opsporen en beboeten wegens (onder andere) te luid . Alsof dat niet genoeg is, heeft de politie nu ook een speciaal AG Tuning-team opgericht om extravagante auto’s te controleren. Al wie zijn wagen illegaal heeft verlaagd, of met aangepaste motoren, uitlaten of op circuitbanden rijdt, gaat eruit.

Gedaan met de pret.