Duitsland wil hondeneigenaars verplichten om 2x per dag te gaan wandelen

Minimaal een uur per dag.

Het is duidelijk dat de Duitse minister van landbouw Jamia Klöckner (CDU) een boontje heeft voor honden. Ze komt met een voorstel voor een wet die hondeneigenaren verplicht om hun honden voldoende beweging te geven. “Huisdieren zijn geen knuffels, er moet rekening worden gehouden met hun behoeften”, zei Klöckner. Daarom wil ze dat honden minstens tweemaal per dag, minimaal een uur, worden uitgelaten.

Hondenfokkers moeten ook verplicht vier maal per dag voor puppy’s zorgen en ze mogen maximaal drie nesten tegelijkertijd hebben. Een hond aan een ketting leggen is verboden en dierentransport mag maximaal 4,5 uur als de temperatuur in de wagen in de tussentijd boven de 30 graden kan stijgen.

Dat zijn een heleboel regeltjes die moeilijk te controleren zijn. Hoe ze dat gaan controleren en door wie, laat Jamia over aan de autoriteiten van de Duitse deelstaten.

Voila, los het maar op. Er is heel wat veranderd in Duitsland sinds 45!

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More