Lijkenpikkerij tegen de sterren op.

Zondag geeft Ariana Grande een benefietconcert ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag van 22 mei. 14.200 mensen krijgen daarvoor een gratis ticket. Precies het aantal fans dat het noodlottige concert in Manchester bijwoonde.

Ticketmaster heeft echter bevestigd dat ondertussen maar liefst 25.000 mensen zich aanboden voor een gratis ticket. Dat betekent dat meer dan 10.000 fakers het lef hebben om voordeel te halen uit de ramp waarbij 22 mensen het leven lieten. “We proberen er alles aan te doen om de tickets uit te delen aan de echte fans in plaats van aan de opportunisten die hiervan willen profiteren”, aldus Ticketmaster.

De overige 35.000 tickets van 45 euro waren in twintig minuten uitverkocht. Ook daar verloopt niet alles even koosjer, want sommige mensen verkopen hun ticket op Ebay voor woekerprijzen tot 350 euro. “Om van te kotsen”, klinkt het op Twitter. En gelijk hebben ze.

De organisatoren hopen met het benefietconcert 2.300.000 euro op te halen voor het We Love Manchester-noodfonds. Ook Justin Bieber, Katy Perry, Coldplay, Take That en Miley Cyrus zullen zondag van de partij zijn.

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.