Dvtch Norris en Sam Gooris binnenkort in rapversie van Samson?

Gisteren zat de ongetwijfeld sympathieke Fahad Seriki, bij sommigen beter gekend als rapper Dvtch Norris of kortweg Dutch, in De Slimste Mens.

Als overtuigd meritocraat heb ik uiteraard niets tegen slimme en gekleurde rappers in quizprogramma’s.

Meritocratie is overigens een maatschappijmodel waarin de sociaal-economische positie van elk individu is gebaseerd op zijn of haar verdiensten (merites). Factoren zoals afkomst, grond- of geldbezit, ras, seksuele geaardheid en geslacht mogen geen rol spelen.

Kortom een meritocratie is een samenleving waarin individuen een positie of plaats innemen op basis van hun eigen capaciteiten en kennis en niet via geboorte, huwelijk of traditie. De eigen inzet bepaalt dus welke positie men kan innemen in de samenleving.

Over kennis gesproken. In een quizprogramma is het toch de bedoeling enige kennis ten toon te spreiden. Anders is het geen quizprogramma, maar een promofilmpje voor een nieuwe plaat of iets dergelijks.

Ik verwacht uiteraard niet van iedereen een fenomenale kennis zoals bij dame Ella Leyers die gewoon als parate kennis uit haar fenomenale mouw schudt dat Anastasia de vierde en jongste dochter is van tsaar Nicolaas II van Rusland en tsarina Alexandra Fjodorovna en dat ze op 17-jarige leeftijd in Jekaterinenburg door het executiecommando van de bolsjewieken stierf.

Enige parate kennis is toch wel vereist om aan De Slimste Mens mee te doen. Anders wordt het een beetje een parodie.

Fahad wist evenwel niks over Samson (niet de hond, maar een zogeheten rechter met zijn lange haren uit de Hebreeuwse bijbel). Hij werd nochtans gelovig opgevoed, weliswaar binnnen de mormoonse Nigeriaanse traditie. Niet zeker dat ze daar de Hebreeuwse bijbel lezen.

Maar over Samson en Delilah werden toch populaire liedjes gemaakt. Dutch zou graag eens een project doen met Sam Gooris (die we ooit in een Limburgse televisiestudio hebben ontmoet). Misschien kunnen ze een rapversie maken van het nummer Samson en Delilah?

Dan kunnen ze zeker eens aankloppen bij Marie-Christine Mareels. In 1981 won ze Eurosong en mocht zo deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Dublin, met het nummer Samson. Ze behaalde er overigens de 13e plaats als Emly Starr (zonder i en met 2 keer een r).

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More