Dwaas Fins dansje moet lokale verkrachtingsepidemie tegenhouden (video)

Stel, je wordt achtervolgd in een donker steegje door vijf mannen met kwade bedoelingen.

Wat te doen? Wat te doen? Natuurlijk, we weten het. We voeren een Macarena-achtig anti-verkrachtingsdansje uit. Dat zal ze wel afschrikken, de snoodaards. Klinkt als een vroege 1 aprilgrap?

Helaas niet, want dit is de oplossing die het Finse stadsbestuur van Oulu bedacht om de verkrachtingsgolf tegen te gaan die het stadje van 200.000 inwoners de laatste jaren teistert. Daar de daders voornamelijk migranten zijn en de Finse taal nog niet machtig zijn, hopen de raadsleden hun boodschap over te brengen via de universele taal van de dans.

Hun TikTok-video met een debiel dansje en de tekst  “Stop, don’t touch me there. This is my no-no square” heeft echter de nodige aandacht vergaard, maar niet het soort dat ze gehoopt hadden. Het lied, dat een afkooksel is van het originele No No Square-dans uit de tv-serie Akward uit 2015, moet duidelijk maken dat in een bepaalde vierkante zone van het vrouwelijk lichaam het verboden is om met je tengels aan te komen.

De clip, waarin vijf gemeenteraadsleden het dansje uitvoeren, wordt momenteel online wreed bespot vanwege het feit dat een serieus onderwerp als verkrachting zo licht wordt opgenomen.

Het ergste van alles is dat het project Safe Oulu maar liefst 2,5 miljoen euro heeft ontvangen om de nodige maatregelen te bedenken, en dit is het beste wat deze Finnen konden bedenken. Tja, zelfverdedigingscursussen oprichten voor vrouwen of meer middelen geven aan de politie is dan ook zo jaren 90.

Het is bijgevolg geen wonder dat de No No Square volop geparodieerd wordt online.

Vierkant uitgelachen worden doe je dus zo.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More