De Fast & Furious- films zijn een zeer lucratieve franchise. Het laatste deel, The Fate of the Furious, bracht meer dan 1,2 miljard dollar in het laatje. Maar het botert al een tijd niet meer tussen The Rock en Vin Diesel en dat zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor de reeks.

Na deel tien zou het afgelopen zijn met de Fast & Furious-reeks. Universal werkt nog wel aan enkele spin-offs. Maar het is momenteel helemaal niet duidelijk of Dwayne Johnson terugkeert voor de negende Fast & Furious-film. Tijdens een interview liet Johnson verstaan dat de samenwerking met Vin Diesel niet vlot verliep. In The Fate of the Furious namen de twee net daarom geen scènes samen op.

Johnson vertelde dat hij met Vin Diesel face-to-face heeft gesproken over hun slechte samenwerking. Na het gesprek realiseerde hij zich dat ze beide fundamentele meningsverschillen hebben over filmmaken en samenwerken. Hij liet ook verstaan dat het niet duidelijk is of hij wel terugkeert voor de negende film in de reeks. Momenteel ligt zijn focus op de geplande spin-off, maar het is dus niet duidelijk of Hobbs terugkeert in de originele reeks. Fast & Furious 9 staat gepland voor release in 2020.