Wie niet durft verliezen, kan nooit echt winnen.

Voor een keer een film die beter is dan het boek. Nochtans was het boek – autobiografie – een bestseller. Maar, als je geen fan bent van mindfulness en godsdienstig navelstaren, laat je hem na 30 bladzijden liggen. De film daarentegen is fris en boeiend en leert je op een subtiele manier een lesje. Wellicht heeft een stralende Julia Robert daar veel mee te maken.

De film bestaat uit drie losse hoofdstukken – die overigens mooi in elkaar gevlochten zijn – waarin de drie termen uit de titel achtereenvolgens aan bod komen. Nadat Liz (Julia Roberts) besluit dat ze haar leven moet veranderen, vraagt ze een scheiding aan en vertrekt naar Italië. Om te eten natuurlijk. Na een emotioneel afscheid van haar nieuwe vrienden daar, gaat de reis naar India, om te bidden. Waar de Texaan Richard haar leert om te kunnen falen. Na opnieuw een emotioneel afscheid, vervolgt ze haar reis naar Indonesië waar ze de liefde vindt in Felipe (Javier Bardem).

Een feelgoodmovie met een levensles. Een verhaal over falen en weer opstaan, groeien, durven veranderen en durven liefhebben.

Minpunt – in deze tijden van corona – is dat je na film onmiddellijk op reis wilt.

VITAYA / 22april, om 20:35 – 23:00 : ‘Eat Pray Love’