Verlang jij ook zo naar simpelere tijden, ver weg van alle technologische snufjes, sociale media en toen mannen nog échte mannen waren?

Een tijd waar je woonst bestond uit een grote huifkar die je moest delen met het gezin om ergens in het Westen volop graan te verbouwen en dieren te fokken? Wel, nog sneller dat je Calamity Jane en Wild Bill Hickok tien keer achter elkaar kunt zeggen, kan je van dit verlangen een realiteit maken. Enfin, gedeeltelijk toch. Zo Wild zijn ze in het Westen tegenwoordig niet meer, wat ook nog eens redelijk volgebouwd is nu.

Het resort Yosemite Pines RV Resort and Family Lodging in Groveland, Californië biedt namelijk een unieke glamping-ervaring in klassiek afgedekte Conestoga-wagens. Dat zijn de bekende eerste huifkarren die werden gebruikt tijdens de Oregon Trail rond 1830, de route die pioniers volgen over de Rocky Mountains.

Tegenwoordig bieden die wagens wel wat meer comfort. Ze zijn uitgerust met een kingsize bed, één of twee aparte stapelbedden en voorzien van airconditioning en verwarming. Gasten hebben ook de beschikking tot een koelkast, magnetron, koffiezet, beddengoed en zijn het toilet en de douches niet al te ver uit de buurt.

’s Avonds kan je gezellig aan het kampvuur zitten met medepioniers en genieten van een barbeque en de gezonde buitenlucht. En wie weet vind je nog ergens een klompje goud onderweg.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."