Probleempje met de buren, niet erg, hoeveel willen jullie voor jullie huis?

Ed Sheeran (28) keert zichzelf een loon uit van 52.754 euro per dag. Verwacht wordt dat Ed Sheeran rond zijn dertigste miljardair zal zijn.

Dat is ooit anders geweest. Ed Sheeran speelde voor wat kleingeld op straat. Tegenwoordig kost een kaartje voor één van zijn concerten al snel 50 euro. Het is overigens een bewuste strategie van de Sheeran-machine om veel concerten te geven. “Mensen hebben meer over voor een ‘beleving’ dan voor schijfje”, zegt Ed. Zijn laatste tour zou naar verluidt 680 miljoen hebben opgebracht.

Ed Sheeran woont in het Britse Suffolk. Zijn huis, dat stilaan een dorpje wordt, is nog in volle aanbouw. Ed heeft sinds hij daar een hoeve kocht in 2012 al vier huizen rond hem opgekocht. Toen de buurvouw kloeg over de bouwwerken rond het huis en een klacht wilde indienen deed hij haar een aanbod dat ze niet kon weigeren en kocht ook haar huis.

Op zijn domein naast zijn zwembad-vijver wil de zanger nog een boomhut en een kapel bouwen. Sheeran last voor de komende 1,5 jaar een pauze in. Na 250 concerten op rij, is tijd voor zichzelf en zijn vrouw.

Al bij al blijft rosse Ed er als een gewone jongen uitzien.