Helaas is in tegenstelling tot wat sommige denken het verhuren van fietsen, Vespa’s, go-cars… nog steeds absoluut verboden.

En nieuwe datum waarop het mogelijk zou zijn is nu vooropgesteld: 8 juni. Laten we hopen voor de vele uitbaters gespecialiseerd in het uitlenen van dergelijke voertuigen. Want met het zonnige weer van de afgelopen weken, kan men slechts inbeelden hoeveel inkomsten ze hebben misgelopen. 

Het is dus een kwestie van dagen eer de motorharten stoppen met bloeden. Mocht het echter nog jaren duren, kunnen de Vespa’s zoals we ze vandaag kennen ondertussen ingeruild worden voor een futuristisch model. 

Als het van concept designer Artem Smirnov afhangt, zullen de Vespa’s veel strakker worden in design over pakweg 100 jaar. Zijn next-gen Vespa doet zeker de wenkbrauwen fronzen, daar die zelfs niet meer in het minste lijkt op de Italiaanse wesp die we vandaag kennen.

Zijn e-scooter biedt nog steeds voldoende ruimte voor de benen, maar dat is dan ook de enige overeenkomst. Het Vespa-logo vooraan fungeert als koplamp. Er is ook geen keuze uit 1.001 kleuren: Smirnov opteerde voor twee basistinten.

Het voertuig ziet er in ieder geval gestroomlijnder uit dan de Cybertruck van Elon Musk. Laten we hopen dat Smirnov binnenkort een belletje krijgt van Italië. Ciao bella!

1

Image 1 of 3

 

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."