Een date? Let op voor de 5 grootste ergernissen aan mannenkleding

Eindelijk heb je die veelbelovende Tinderdate te pakken. Een goed stel airbags en deze keer geen drie kinderen die je er plompverloren bijkrijgt. Het enige wat nu nog rest is jezelf een beetje opsmukken en de lakens spreiden. Je weet maar nooit. Toch leert de praktijk dat je ook goed moet opletten voor een aantal fashion fails. Je weet wel, kleding waar vrouwen helemaal op afknappen.

Witte sokken? Zum kotzen!

Er zijn een aantal looks waarbij witte sportsokken echt wel kunnen. Maar tenzij je Dean Martin of de hertog van Windsor bent, is een witte sok toch nog steeds het zwarte schaap van je garderobe. Draag het daarom enkel in de fitness en laat je sokken vooral matchen met de kleur van je broek. Geruit, gekleurd of met een streepje: het kan allemaal. Zolang de sok maar niet wit is en je ‘m niet draagt in sandalen.

Trek je broek op. Echt.

Met een jeansbroek kan je weinig fout doen. Zelfs een skinny jeans is voor mannen geen probleem. Maar trek ‘m dan mooi op en laat je broek niet hangen tot onder je kont. Ja, je geeft een fortuin uit aan Björn Borg-ondergoed boordevol motiefjes en kleuren. En misschien maak je wel indruk met de peperdure naam van een afgeleefde tennisser op je kont. Maar laat die indruk toch maar beter voor in de slaapkamer. In de bioscoop, op restaurant of in de bar heeft niemand daar een boodschap aan.

Een hemd uit de broek

Veel mannen dragen hun overhemd gewoon over hun broek. Nu kan dat woord misschien wel verwarring opwekken en zijn er ook overhemden die je heus wel los mag dragen, maar doe dat dan ook enkel op geschikte gelegenheden. Een date? Dat is er geen van. Doe je het wel? Dan zou het ons niet verbazen als ze je in je hemd laat staan.

Fladderende shirts

Draag je een shirt? Zorg er dan voor dat dat die goed strak zit, maar ook voldoende lang is. Een slim fit is een goed idee, maar je kan je shirt ook in je broek stoppen. Dan komt je spiermassa extra goed tot uiting. Een Bamboe longsleeve T-shirt met zo’n tien centimeter extra lengte weet die klus goed te klaren.

Een foute riem voor je outfit

Stop je dat overhemd, zoals het hoort, in je broek? Dan heb je ook nog even een passende riem nodig. Een riem zal je outfit nooit maken, maar kan het wel kraken. Draag bij voorkeur een gladde riem van (kalfs)leer. Maar onthou vooral dat alleen Batman van zijn riem een fashion statement maakt. Jij mag het gerust sober houden, anders resulteert dat toch alleen maar in ergernissen.

(Geschreven door Danny)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More