Canvas wil met De Toots Sessies de zwaar getroffen cultuursector ten volle ondersteunen.

Vanavond was het de beurt aan High Hi, een trio uit Leuven dat al jaren gestaag aan de weg timmert. Hun mix van pop, indie en shoegaze klinkt volgens sommigen als een kanon, aangevuurd door de heerlijke stem van Anne-Sophie Ooghe. “Energiek, creatief en pretentieloos”, volgens de VRT.

Ik moet eerlijk bekennen: ik was met iets anders bezig (de opvolger van de cultroman Kamabea meer bepaald) toen ik hun heerlijke muziek door de geluidsinstallatie hoorde knallen. Mijn partner had net de tv opgezet.

Eerlijk: dit is pure klasse. Aangezien ik hun muziek niet ken, dacht ik eerst aan een buitenlandse groep. Ik hoorde elementen van The Cure. Muziek, zoals een goede wijn, samengesteld uit een aantal belangrijke onderdelen.

Een vraag blijft me bij: hoe kunnen jonge snaken de sfeer van de jaren tachtig zo goed oproepen?

De coronacrisis heeft dan toch nog een gouden randje.

High Hi, Anne-Sophie Ooghe (Vocs/gitaar), Dieter Beerten (Vocs/Drums) en Koen Weverbergh(Bass), haalde in 2014 de finale van Humo’s Rock Rally.

Meer hier, op de site van de VRT.