Een klimmer die kan sprinten

Wout van Aert doet, wat alleen de allergrootsten kunnen.

Hij had zijn zinnen gezet op de vijfde etappe, hij schreeuwde het van de daken zodat iedereen het kon horen en hij mocht van Jumbo-Visma. En dan gebeurde er dit.

Nadat hij gisteren, als meesterknecht van Roglic, de klimmers pijn deed in de laatste kilometers van de eerste bergrit, mocht Wout van Aert het van de baas in de spurt proberen.

Gisteren liet hij de sprinters achter in de bergen, vandaag klopte hij ze op hun eigen terrein. Caleb Ewan, Sam Bennett, Peter Sagan, ze zaten allemaal klaar, maar Wout rekende met hen af. Aankondigen dat je wilt winnen en winnen, dat kunnen alleen kampioenen. Jezelf en het hele peloton in de vernieling rijden in de bergen en ‘s anderdaags met een wiel voorsprong de sprinters een neus zetten, dat kunnen alleen legendes. Deze jongen kon vorig jaar nauwelijks op zijn benen staan na zijn val in de Tour. Nu, vandaag, is het al ‘zijn’ Tour.

De Nederlandse commentatoren konden het niet geloven en bleven tot na de meet zweren dat het landgenoot Bol was die hem klopte. “Het is Bol die ‘m pakt, nee het is Wout van Aert die ‘em pakt. Gohgoooh, ongelofelijk seg: Wout van Aert. En terecht. Hij krijgt die kans, en dan pakt ie ‘em ook gewoon!”

Als je dat uit de mond van Nederlands commentator weet te halen, dan ben je een hele grote ‘Belg’ !

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More