Een land krijgt de leider dat het verdient

Die met het meeste geld en de sterkste oneliner wint.

Als je de Amerikaanse presidentsverkiezingen overschouwt, krijg je twijfels over de democratie. Ten slotte gaat Amerika er prat op de grootste democratie van de wereld te zijn. 231 miljoen Amerikanen mogen kiezen tussen een hoogbejaarde Biden en het vleesgeworden ego, Trump.

Een uitslag kennen we nog niet, maar hij wordt nu al betwist door Trump die in een tweet beweert dat ze de verkiezingen proberen te stelen. Twitter verbergt de tweet en meldt dat “een deel van, of alle content die wordt gedeeld in deze tweet in twijfel wordt getrokken en mogelijk misleidend is over de manier waarop je kan deelnemen aan verkiezingen of andere civiele processen.”

Biden reageert (ook) met een tweet: “De kiezer moet een winnaar moet uitroepen.” Dat is blijkbaar alles wat er nog te zeggen valt. Straks krijgt een van deze twee kibbelende bompa’s de macht over de Verenigde Staten van Amerika en een vinger in de pap bij het besturen van de wereld.

Maar of dat voor morgen is, lijkt twijfelachtig. Het ziet ernaar uit dat er een conflict over de uitslag dreigt. “In god we trust”, staat er in grote letters boven het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Welke god? Ze zullen hem nodig hebben.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More