“Grid girls maken al decennialang deel uit van de sport, maar we vinden dat deze traditie niet meer overeenkomt met de merkwaarden”

Met deze woorden schokte managing director Sean Bratches – die verantwoordelijk is voor de commerciële tak van de Formule 1 – menig liefhebber van snelle wagens en mooie vrouwen. De Formule 1-organisatie stopt dus met een omstreden gewoonte: de vrouwen die zich voor aanvang van de race opstellen bij de auto’s, de zogeheten grid girls, worden spijtig genoeg in de ban gedaan.

Het besluit volgt een week na dat van de professionele dartbond PDC: die schrapte de zogeheten ‘walk-on girls’, de vrouwen die de darters bij hun entree begeleiden. De Britse vrouwensportorganisatie Women’s Sport Trust juichte dat besluit toe en deed meteen een oproep: “Motorsport, boksen en wielrennen: jullie zijn aan zet.”

Vele mooie dames die dus op zoek kunnen gaan naar een andere bijverdienste. De meningen op Twitter zijn ondertussen enorm verdeeld. “Is het verboden om sexy te zijn?” , “Sommige meisjes betalen hun studies met deze bijverdienste…”, “Een onterechte beslissing gericht op mensen die nog nooit van hun leven zijn gaan kijken naar een F1 race.” , zijn slechts enkele van de vele reacties.

Onderstaande grid girls zullen we alvast nooit meer zien in de GP’s.  “Grid girls represent a drivers country, team, and the fans. Their presence make for a greater atmosphere, already dominated my men”, aldus een boze Twitteraar. Amen.

Belgian Grand Prix

Image 1 of 13

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."