Iedereen is wel al eens serieus verliefd geweest zou je denken, maar dat blijkt niet zo te zijn.  Zelfs als iemand voor negenennegentig procent perfect is, kan bij sommigen die ene procent van imperfectie de verliefdheid al de kop indrukken . Andere beleven dan weer wekelijks een crush.

Uit een onderzoek van de datingwebsite Match.com blijkt dat twintig procent mannen en achttien procent van de vrouwen nog nooit verliefd was. Men ondervroeg zo’n 5.000 vrijgezelle mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën over hun datingleven.

Het feit dat een deel van de ondervraagden aangaf nog nooit verliefd te zijn geweest vonden ze zelf niet problematisch. De mannen zijn redelijk optimistisch en hebben er alle vertrouwen in dat ze ooit de liefde van hun leven zullen vinden. Zo gelooft vijfennegentig procent van de mannen in liefde op het eerste gezicht. Van alle ondervraagden zegt éénenveertig procent dat ze liefde op het eerste gezicht al hebben meegemaakt.

Volgens seksuologen is het niet zo merkwaardig dat sommigen minder snel verliefd worden. In films, boeken en liedjes wordt verliefdheid nog steeds omschreven als ‘liefde op het eerste gezicht’ en daardoor liggen de verwachtingen bij sommige mensen veel te hoog. Verliefdheid geeft dan ook behoorlijk wat tegengestelde gevoelens. Het ene moment ben je heel energiek en blij maar niet veel later kun je niet slapen en geloof je niet meer in de liefde. Verliefdheid zorgt voor een opstoot van hormonen en gevoelens die door elkaar borrelen en kan heel wat onzekerheid oproepen. Sommigen zullen die gevoelens dan ook liefst zoveel mogelijk proberen te vermijden. Anderen nemen de sprong en proberen er van te genieten.

Volgens de onderzoekers worden vrouwen zo’n 2,9 keer in hun leven verliefd, mannen genieten gemiddeld zo’n 3,7 keer van vlinders in hun buik . Zeg nu nog eens dat mannen geen gevoelens hebben!