Star Wars-fanboys zijn in rouw, want The Force Awakens heeft niet langer het beste openingsweekend op zijn naam. Deze eer gaat nu naar Captain America, Iron Man & co.

Dat Avengers: Infinity War veel geld zou binnenrijven, daar had niemand twijfels over. De vraag was echter welke records allemaal moesten sneuvelen. Marvel Studios mag op beide oren slapen, want hun superheldenepos heeft het uitstekend gedaan.

Avengers: Infinity War bracht de voorbije drie dagen 250 miljoen dollar op en dat is lichtjes beter dan het openingsweekend van de The Force Awakens met zijn 247,9 miljoen dollar. De film kende al een epische start toen die vorige donderdag 39 miljoen dollar in het laatje bracht, de beste start ooit van alle 19 Marvel films.

Vrijdag kwam er nog eens 67 miljoen dollar bij en stond dus de teller al op 106 miljoen dollar, na Star Wars: The Last Jedi de meest winstgevende vrijdag ooit voor een film. Zaterdag was goed voor 83 miljoen dollar en zondag 61 miljoen dollar, waarmee respectievelijk de records van Jurassic World en The Force Awakens eraan waren voor de moeite.

Maar ook wereldwijd liet Thanos van zich horen. Dit weekend bracht hij maar liefst 630 miljoen dollar in het laatje en laat daarmee het record van Vin Diesel en zijn The Fate of the Furious ver achter zich. Zeer indrukwekkend, zeker als u weet dat The Fate of the Furious tijdens zijn eerste weekend ook al uitkwam in Rusland en China, terwijl de Avengers nog moet verschijnen in die landen.

Ook Black Panther kon terug profiteren van de Avengers-hype, want de held van Wakanda steeg van de achtste plaats terug naar de vijfde. Daarmee is het Marvel Cinematic Universe  de eerste franchise waarvan twee films in dezelfde week bij de beste vijf zijn.

In 2009 ging Marvel voor 4 miljard naar Disney en in 2012 betaalde Disney nog eens 4 miljard dollar voor Star Wars-studio Lucasfilm. De beste investering ooit van Mickey Mouse, als u het ons vraagt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."