Squats, lunges, deadlifts….ik word daar zo moe van.

Mooi gevormde billen, wie wil ze niet graag hebben? Maar deze komen meestal met een prijs, namelijk het uitbreken van vele zweetdruppels in de gym. Nochtans passeren veel trainingssystemen de revue die beweren hetzelfde resultaat te bekomen, zonder er echt veel moeite voor te moeten doen.  Zo bestaan er allerlei stroomapparaten die je op het lichaam moet plakken en die gebruikt maken van Electro Muscle Stimulation. Deze vorm van training maakt gebruik van stroomimpulsen, waardoor het de dieper gelegen spieren kan bereiken. Daardoor zou het intensiever en sneller zijn dan normale krachttraining.

In slechts twintig minuten zou je zogezegd een resultaat bereikt hebben dat achttien keer effectiever is dan een normale work-out. Zo zijn er nu ook de EMS-trainers in de vorm van pads die je doodleuk op je kont kan plakken. De elektroden zorgen voor gecontroleerde aanspanning en ontspanning van de bilspieren. Hierdoor zouden ze steviger, strakker en meer gelift moeten uitzien en aanvoelen.

De billentrainer heeft verschillende standen waardoor je verschillende type schema’s kan kiezen. Je kan kiezen voor een snelle elektrische stimulatie waardoor de spier veel contracties in korte tijd maakt, je kan ook kiezen voor een geleidelijke maar langer durende stimulatie van de spier of de laatste functie is een mix van zware contracties en snelle contracties tegelijk.

Maar werkt het nu echt? Daarover zijn de meningen verdeeld. Er zijn zowel negatieve als positieve recensies terug te vinden online.

Onderstaande fitness-experts zijn er alvast niet over te spreken. Hun motto is nog steeds: no pain, no gain.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."