Eerst de campagne, daarna het virus

Trump lapt de voorzorgsmaatregelen aan zijn cowboylaars.

Ondanks corona-pandemie en de strenge maatregelen, hield Donald Trump toch nog een grote campagne-meeting binnen in een grote zaal. De VS kreunt en steunt nog altijd onder de ravage die het coronavirus er aanricht. Het land telt ondertussen 194.000 dodelijke slachtoffers, meer dan 6,5 miljoen mensen raakten besmet.

Toch belet het president Trump niet om stevig campagne te voeren. In Henderson, een stad in de staat Nevada, sprak Trump in een zaal enkele honderden sympathisanten toe. In die staat zijn bijeenkomsten beperkt tot vijftig mensen, maar dit weekend waren het er 10 keer zoveel. De meesten droegen geen mondmasker, stonden te dicht bij elkaar en schreeuwden hun liefde uit voor hun blonde god. Alleen zij die achter de president waren neergezet, droegen mondmaskers.

Trump was – zoals we dat van hem gewend zijn – stevig op dreef. Hij zei ondermeer dat zijn tegenstander Joe Biden te oud en te suf is om het op te nemen tegen de wereldleiders. “Ik ken die kerels, en ze staan één voor één scherp”, zei Trump. “Zij hebben niet de mentale problemen die slaperige Joe heeft.” Trump had het ook over de politie, die volgens hem meestal ten onrechte beschuldigd wordt.

Op 3 november kiezen de Amerikanen hun nieuwe president.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More