A long time ago in a galaxy far, far away…gaan er binnenkort weer ellenlange wachtrijen ontstaan.

Tenminste als dit galaxy zich bevindt in Disneyland, Californië. Daar is pas het eerste Star Wars themapark ter wereld, getiteld Galaxy’s Edge, geopend. In het park kom je als Star Wars-fan volledig aan je trekken. Het is als het ware een overkoepelende wereld die aan de planeet Tatooine doet denken.

Nerds moeten hun lichtzwaard in bedwang houden want er is zoveel te zien, dat je met één dag amper rondkomt. Zo is er het parkdeel ‘Star Wars: Rise of the Resistance’. Bezoekers sluiten zich aan bij de Resistance, worden gevangen genomen door de First Order en moeten vervolgens aan een Star Destroyer ontsnappen. Al deze termen zullen als Gungans klinken in de oren van een leek, maar als muziek van de Cantina Band in de oren van de echte liefhebber.

Alles in het parkdeel moet kloppen, en dus drinken gasten blauwe melk en eten ze wraps met vlees dat zogenaamd van inheemse dieren komt. Er is trouwens niets in het park dat verwijst naar Disney-figuurtjes, dit om de fantasie van de bezoekers niet te verstoren.

Maar het absolute pareltje is de levensgrote Millennium Falcon die pal in het midden van het park staat. Volledig gedetailleerd met alle buisjes en elke beschadiging die het ooit heeft opgelopen in gevechten met een Tie Fighter.  Deze simulator geeft alle andere pretparksimulators het nakijken, want hier kan je namelijk echt aan boord klimmen om het schatje van Han Solo zelf te besturen.

 Voor zij die hopen ooit het in levende lijve mee te maken, moeten alvast geduld oefenen, want de attractie is al voor het komende half jaar volledig volgeboekt.

Als je onderstaande beelden bekijkt, snap je meteen ook waarom.

“I have a bad feeling about this”… nope, we denken het niet!

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."