Meer en meer landen voeren een toleranter beleid rond het gebruik van cannabis en de populariteit van de plant neemt op geen enkele manier af, integendeel.

Dat is omdat cannabis niet alleen een genotsmiddel is, maar ook belangrijke therapeutische en geneeskrachtige effecten heeft. Ook in ons landje schieten legale wietwinkels als paddenstoelen uit de grond. Weliswaar afgeleide producten met minder dan 0,2 procent tetrahydrocannabinol (THC), maar wel met de actieve stof cannabidiol (CBD) aanwezig.

In Canada is zelfs een ware stormloop ontstaan op de verkoop van legale cannabis. Het Noord-Amerikaanse land werd vorig jaar het tweede ter wereld dat de drug legaliseert. De Canadezen gaan nu nog een stapje verder door ook het blowen toe te laten in een van de sowieso meest relaxte sporten ter wereld, namelijk het golfen. Zo opent in het eerstvolgende voorjaar een wietvriendelijke golfbaan.

De golfclub Lombard Glen – gesitueerd tussen Ottawa en Kingston – zal een naamsverandering ondergaan en binnenkort bekend staan als Rolling Greens (snap je ‘m?). Achttien holes lang kan je jouw handicap verbeteren/verslechteren (schrappen wat niet past) met een dikke teut in je mond.

Ook wordt het volgens de eigenaars mogelijk voor legale wietproducenten met overheidslicentie om de nodige reclame te maken en producten aan te bieden op de green. De caddie naast je zal dus meer gaan uitdelen dan ijzers alleen. Rolling Greens hoopt dat de golfbaan een geweldige attractie wordt voor cannabistoeristen. Het kan ook geen kwaad dat de bekende wietkwekerij van Canada, die van Tweed, slechts enkele kilometers van de golfbaan ligt. Of er ook streepje muziek wordt toegelaten tijdens het putten, is niet geweten.

“Wij willen het Las Vegas van cannabis worden. We breiden de huidige 65 hectare uit met een 19+ entertainment park, waar we mini-golf aanbieden, virtual reality games en wellicht ook een drive-in bioscoop. We hebben de ruimte hier en de golfbaan is nog maar één onderdeel”, aldus de organisatie. 

Met andere woorden, ontdekt de innerlijke Tiger Weed in jou!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."