De eerste trailer van de negende film van Quentin Tarantino ziet er meer dan goed uit. Dit keer eens niet een western of de Tweede Wereldoorlog als decor. De film speelt zich af in de zomer van 1969 in Hollywood en gaat onder meer in op de moord van Sharon Tate.

Tv-acteur Rick Dalton, een rol van Leonardo DiCaprio heeft slechts één succesvolle rol gehad in een westernserie en hoopt op een nieuw succes. Stuntman heet Cliff Booth, vertolkt door Brad Pitt, hoopt ook dat zijn carrière in Hollywood een hoge vlucht gaat nemen.

Maar Daltons aantrekkelijke buurvrouw Sharon Tate,  een rol van Margot Robbie, wordt samen met vier van haar vrienden door de Charles Mansons sekte vermoord. Er zijn ook nog rollen voor onder meer Damon Herriman, Al Pacino, Dakota Fanning, Kurt Russell, James Marsden en de onlangs overleden Luke Perry.

Vanaf augustus is Once Upon a Time in Hollywood te zien in de bioscoop. Vermits Tarantino heeft aangegeven dat hij maar tien films wil maken, kunnen we maar beter hopen dat deze negende film ook weer een meesterwerk gaat worden.