Laten we eerlijk zijn: het ontbrak de Ghostbusters remake uit 2016 serieus aan ballen.

Niet omdat de hele cast vrouwelijk was, maar vanwege een belachelijk plot, flauwe mopjes en weinig chemie tussen de spokenjaagsters. Alles dus wat de originele Ghostbusters (en sequel) niet was. Fans van Slimer en andere ectoplastische wezens slaken nu een kreet van verluchting, want Ghostbusters 3 komt eraan.

Vorige week kwam nog in het nieuws dat niemand minder Regisseur Jason Reitman stiekem aan een vervolg op de originele films uit de jaren tachtig werkt. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Ivan, die tijdens de twee inmiddels iconische films in de regisseursstoel zat. Het nieuwe verhaal zou zich afspelen in de tegenwoordige tijd.

Of de personages Stantz, Spengler, Zeddemore enVenkman weer van de partij zullen zijn is nog een vraagteken, aangezien er nog geen nieuws is over de plot of cast. Een ding is zeker, zelfs met een ultrakorte teaser trailer weet Reitman meteen de bovennatuurlijke toon te zetten van bijna vijfendertig jaar geleden. 

Echte fans herkennen dezelfde track van de bekende bibliotheek-scène van componist Elmer Bernstein uit de originele versie.  

De legendarische ECTO-1 kregen we onlangs te zien in een epische reclamespot, maar in 2020 zal hij weer gebruikt worden om spoken te verjagen, zo blijkt.

“Yes it’s true. This man has no dick.”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."