Uit een onderzoek bij duizend mannen bleek al dat we bij een eerste ontmoeting niet naar de borsten of billen kijken zoals men wel eens suggereert.Nee, we merken meestal eerst de ogen van een vrouw op. Maar welke oogkleur vinden mannen en vrouwen nu het aantrekkelijkst?

Het is duidelijk dat de ogen voor mannen en vrouwen een stevige seksuele aantrekkingskracht hebben. Maar wat is nu de aantrekkelijkste oogkleur? Onderzoekers van Vision Direct denken het te weten.

Men analyseerde de ogen van wat volgens verschillende onderzoeken momenteel de honderd knapste mannen en vrouwen zijn.  Nadat ze al deze knapperds diep in de ogen hebben gekeken kwamen ze tot een conclusie. Wat blijkt? Blauw blijkt de aantrekkelijkste oogkleur te zijn. Ongeveer vijfentwintig procent van de aantrekkelijke mensen blijken indruk te maken met hun blauwe ogen. Zo worden mannen met blauwe ogen drie keer zo knap bevonden en vrouwen twee keer zo knap. Slechts acht procent van de mensen hebben het geluk om met blauwe ogen rond te lopen.

Maar mensen met hazelnootkleur moeten zich ook geen zorgen maken, want ze staan trots op de tweede plaats. Zo’n 13,25 procent van de attractief bevonden mensen hadden hazelnootkleurige ogen. Wereldwijd zijn er slechts vijf procent van de mensen met deze oogkleur.

Op de derde plaats komen de mensen met groene ogen. Slechts twee procent van de wereldbevolking loopt met deze oogkleur rond, maar 6,5 procent van het ravissante lijstje had deze oogkleur. Grijze ogen komen op de vierde plaats en bruine ogen op de vijfde plaats. Bruin is dan ook ’s werelds meest voorkomende oogkleur. Ongeveer negenenzeventig procent van de wereldbevolking heeft deze oogkleur.

De dames en heren met blauwe ogen, zullen vandaag nog net iets meer stralen.