Eindelijk doorbraak in stadiondossier van Club Brugge?

“We hebben een goede oplossing in petto”, aldus Zuhal Demir

Vandaag is het eindelijk zover: de Vlaamse Regering buigt zich over het stadiondossier van Club Brugge en stadsrivaal Cercle Brugge. Minister Zuhal Demir (NV-A) denkt een goede oplossing te hebben voor de problematiek die al langer op tafel ligt. “Maar ik wil niet op de feiten vooruitlopen”, zegt ze in De Ochtend. 

Club Brugge snakt al jaren naar een nieuw stadion en wil daarvoor de huidige locatie van Jan Breydel omtoveren tot een moderne voetbaltempel. Ook Cercle zou een nieuw, kleiner stadion bouwen, maar de Raad van State stak in oktober een stokje voor die plannen. Onder meer projectontwikkelaars, landbouwers, milieu-organisaties en omwonenden hadden namelijk beroep aangetekend tegen de bouw, waarvoor als locatie de Blankenbergse Steenweg was voorzien. 

Nu zou het plan aan de hand van enkele aanpassingen bijgeschaafd worden, zodat er essentiële wijzigingen zijn op vlak van parking, waterbuffering en landschapsgebruik. Indien het dossier niet in een stroomversnelling geraakt, levert dat problemen op. Geen nieuw stadion voor Cercle, betekent ook dat Club Brugge bot zal blijven vangen. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More