Wat is nu een ‘grote’ of ‘kleine’ penis: al heel wat mannen – maar ook vrouwen – hebben er hun hoofd al over gebroken. Maar om daar een sluitend antwoord op te vonden, moeten we natuurlijk eerst wel weten hoe groot de ‘gemiddelde’ is.

De gemiddelde lengte van een geslachtsorgaan bepalen, bleek in het verleden geen sinecure. De meeste onderzoeken steunen op opmetingen van de man zelf en die durft er al eens een beetje bijtellen. Nu hebben experts zo’n 15.521 mannen hun kleine – of grote – vriend gewoon zélf opgemeten. 

Het onderzoek gebeurde bij volwassen mannen van alle leeftijden en verschillende bevolkingsgroepen, over de hele wereld. De Britse wetenschappers van Health Professionals komen tot de conclusie dat de modale piemel in stijve toestand 13,12 centimeter meet. In slappe toestand is dat 9,16 centimeter. 

De heren kunnen nu dus met de meetlat aan de slag. Voor de dames hebben we nog dit: het gekende duim-en-wijsvinger-trucje is echt nergens op gebaseerd. Er is ook totaal geen verband tussen de schoenmaat en de lengte van de jongeheer. Zo, dat weten we dan ook alweer.