We maken niet graag voorspellingen hier op de P-redactie, maar toch voelen we aan onze dikke teen dat de bestuurbare baby Yoda een commercieel succes kan worden komende kerst.

Niet verwonderlijk: het is het schattigste wezentje in een galaxy far, far away en omstreken. Eén van de redenen dat The Mandalorian zo’n groot succes is, en dat Star Wars weer een hartstikke leuk universum is om als kijker in te vertoeven.

Er is echter een probleem met baby Yoda. Als snotneus van amper vijftig, gedraagt hij zich soms als een ondeugende peuter. Zoals in Chapter 10, waar hij het ene eitje na het andere binnenslikt. Geen Kindersurprises, maar wel eitjes van een kikkerras dat op punt staat uit te sterven. Een hilarische én geniale scène, volgens ons.

Maar zelfs door een science fiction-serie, met totaal uit de duim gezogen personages, worden watjes op Twitter gekwetst. Het feit dat baby Yoda het uitsterven van een intergalactische soort helpt versnellen, valt niet in goede aarde bij een deel ‘fans’. 

Meer zelfs. Ze schreeuwen nu om het schattig ventje volledig te bannen van het scherm. Gelukkig bestaan er ook helderdenkende mensen, die duidelijk maken hoe belachelijk deze reacties wel niet zijn.

Alsof Disney deze jonge Jedi met gouden eieren zal slachten vanwege een beetje ongefundeerd gekakel. Ha!

https://www.youtube.com/watch?v=Wf7ap45vVwY

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."